Voor groepen

Rondleiding met gids

Onze gidsen staan ter beschikking om jou een geleid bezoek te geven aan Museum44. We nemen je mee in het verhaal van de zaak van Meensel-Kiezegem, collaboratie en verzet in de Tweede Wereldoorlog, de deportatie naar de Duitse Concentratiekampen, de terugkeer, repressie tot het herdenken vandaag.

Bezoek het open archief

Naast de rondleiding kan je een bezoek brengen aan het open archief, op de eerste etage. Je vind er een heleboel boeken, historische documenten en een open digitaal archief over de zaak van Meensel-Kiezegem en de Duitse Concentratiekampen.

Filmvoorstelling Meensel-Kiezegem’44

Je kan je bezoek aan Museum44 altijd combineren met de filmvoorstelling van het docudrama Meensel-Kiezegem ’44, de voorstelling duurt 45 minuten. Zo kan je bijvoorbeeld met grote groepen splitsen in kleinere groepen en afwisselend het museum bezoeken en de filmvoorstelling bekijken.

Bezoek aan het Ere-kerkhof

Je kan je bezoek afsluiten aan het Ere-kerkhof, aanpalend aan het museum, naast de kerk. Je ontdekt er de herdenkingsstenen van de slachtoffers van het drama van Meensel-Kiezegem ’44.

Reizende Tentoonstelling

We komen graag naar je toe. Onze reizende tentoonstelling is vrij te verkrijgen en reist binnen en buitenland rond om het verhaal van de zaak van Meensel-Kiezegem te vertellen. Je kan deze reserveren via reservaties@museum44.be.

Combineer je bezoek

Tielt-Winge bruist voor toeristische gelegenheden. Combineer je bezoek aan Museum44 met volgende bezienswaardigheden: