Veelgestelde Vragen

Hoe bereik ik Museum44?

Je kan het Museum44 makkelijk bereiken met de wagen en autocar op het adres Binkomstraat 1, 3391 Meensel-Kiezegem. Parkeren kan je door de zijstraat ‘Heibosstraat’ in te rijden. De ingang is langs de achterzijde van het gebouw. Kom je met de bus? Dan kan je bushalte ‘Binkomstraat’ nemen bij de lijnen 373 en 392.

Om hoe laat gaat het museum open?

Het museum is elke woensdag tot en met zondag doorlopend geopend van 10u tot 18u. Daarnaast kan je het museum mits reservatie bezoeken buiten de openingsuren. Hiervoor kan je reserveren bij reservaties@museum44.be.

Kan ik Museum44 ook 's avonds bezoeken?

Je kan steeds op afspraak het museum kunnen bezoeken met gids, ook ‘s avonds.

Kan ik Museum44 met een groep bezoeken?

Jazeker, je kan het Museum44 kunnen bezoeken met groepen. Specifiek voor scholen hebben wij een speciaal programma uitgewerkt op maat voor het basisonderwijs, middelbaar onderwijs en hoger onderwijs. Ook voor organisaties en bedrijven is het museum toegankelijk. We vragen je wel om even op voorhand te reserveren, zodat er zeker een gids aanwezig is. We kunnen groepen van max. 20 personen gelijktijdig rondleiden in het museum. He je een grotere groep? Dan splitsen we deze op in kleinere groepen en kunnen we afwisselend een bezoek brengen aan het ere-kerkhof, het museum en eventueel de filmzaal.

Waar kan ik mijn jas en spullen opbergen tijdens mijn bezoek?

Er is een kleine vestiaire aan de ingang voorzien voor individuele bezoekers, en een grote vestiaire op de eerste verdieping.

Mag ik foto's nemen?

Je mag zowel binnen als buiten vrij foto’s nemen.

Zijn dieren toegelaten in het museum?

Er zijn geen dieren toegelaten in het museum, met uitzondering van geleidehonden.

Kan ik een zaal huren voor een evenement?

Er is de mogelijkheid om een vergaderzaal of de seminarieruimte te huren voor je evenement. Zowel bedrijven, organisaties en verenigingen kunnen een zaal huren. We hebben twee vergaderzalen tot 10 personen op de eerste verdieping, die je kan combineren tot één grote vergaderzaal van 20 personen. Op de tweede verdieping hebben we een seminariezaal tot 40 personen ter beschikking. We vragen je wel vriendelijk om deze op voorhand te reserveren.

Moet ik mijn tickets op voorhand reserveren?

Je moet niet op voorhand een ticket reserveren, het museum is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren. Indien je een rondleiding wenst met gids, of wenst in te schrijven als groep vragen we je wel vriendelijk om dit op voorhand te reserveren.

Ik wil een waardevol object schenken aan het Museum44, bij wie kan ik terecht?

Heb je een waardevol document of voorwerp omtrent de zaak Meensel-Kiezegem of rond WOII in het algemeen, dan appreciëren wij het ten zeerste als je dit wil bijdragen tot de collectie. Je kan gerust contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Ik wil op de hoogte blijven van de activiteiten rond het Museum44

Wij brengen driemaandelijks een magazine uit over onze vereniging en het bijhorende museum. Als je op de hoogte wil blijven, kan je steeds inschrijven voor onze nieuwsbrief.