Struikelsteen in Meensel-Kiezegem

Op zaterdag 27 april 2024 om 13u zal de eerste struikelsteen geplaatst worden in Meensel-Kiezegem. Dit op initiatief van de (oud-)burgemeesters van Tielt-Winge, Rudi Beeken en Chris Desaever-Cleuren. Deze eerste Stolperstein zal geplaatst worden voor Remi(gius) Morren, die op 11 augustus 1944 werd gearresteerd tijdens de tweede razzia in Meensel-Kiezegen.

Het is een eerste van hopelijk vele struikelstenen in het dorp. De struikelsteen zal omstreeks 13u geplaatst worden door dhr. Gunter Demnig, de bedenker-kunstenaar van het Stolpersteinen project, aan het huis van Remi Morren, Binkomstraat 16 in Meensel. Aansluitend wordt u uitgenodigd voor een drankje in het Boerenhof.

Deze eerste struikelsteen wordt gefinancierd door de Nationale Confederatie van Politieke Gevangenen en Rechthebbenden (NCPGR), Wij Tielt-Winge en burgemeester Rudi Beeken.

Indien je zelf als familie van een oorlogsslachtoffer interesse hebt in het plaatsen van een struikelsteen, kan u zich aanmelden bij Freddy Duerinckx via info@meensel-kiezegem44.be.