Fruit Vanhellemont lanceert levenswater ten voordele van Museum44

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Museum44 in Meensel-Kiezegem lanceert Fruit Vanhellemont een Eau-de-vie ter herdenking van de oorlogsslachtoffers van het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Eau-de-vie ‘De Traan Van Meensel-Kiezegem’

Fruit Vanhellemont is uiteraard een gevestigde waarde in het Hageland op het vlak van streekproducten op basis van hun lekkere appels en peren. Vanaf heden komt er weer eentje bij: ‘De Traan van Meensel-Kiezegem’. Het is een levenswater of eau-de-vie geworden op basis van een distillaat van appel- en perensap.

Bedenker Gert Vanhellemont vertelt: “Naar aanleiding van de recente opening van Museum44 in ons dorp, willen we met ons bedrijf ook ons steentje bij dragen aan dit mooie initiatief. We willen op een originele manier hulde brengen aan onze gevallen dorpsgenoten, en met de opbrengst het museum steunen. De Traan is daarom een levenswater geworden met een symbolisch alcoholpercentage van 44°, het jaartal van het drama in ons dorp.”

Ten voordele van Museum44

Het levenswater wordt op de markt gebracht ten voordele van het in augustus geopende Museum44 in Meensel-Kiezegem. “De Traan van Meensel-Kiezegem is voor onze ploeg van vrijwilligers een prachtig teken van appreciatie voor ons harde werk van de afgelopen jaren. De opbrengst van dit lekkere drankje gaan we investeren in het ontwikkelen van leerpakketten voor het lager en middelbaar onderwijs. Op deze manier proberen we onze jongeren bewust te maken van de waarden van de democratie. We zijn de familie Vanhellemont dan ook zeer dankbaar.”, aldus Marc Cauwbergs, bestuurder van Museum44.

Nu in de winkel

Je kan ‘De Traan van Meensel-Kiezegem’ vanaf vandaag verkrijgen in de streekwinkels van Fruit Vanhellemont in Meensel-Kiezegem en Tienen, alsook in Museum44. Online bestellen is ook mogelijk op www.fruitvanhellemont.be. Voor een flesje van 10cl betaal je € 10.50, voor 50cl komt dat op € 39.50.