Neuengamme Generations Meetup op 12 september 2021

Op zondag 12 september 2021 om 17u vindt de eerste Neuengamme Generations Meetup plaats. Dit online evenement is specifiek gericht aan nakomelingen van slachtoffers van het concentratiekamp van Neuengamme, het kamp waar ook de inwoners van Meensel-Kiezegem naartoe werden gedeporteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

5 manieren om jouw familiegeschiedenis te delen

Het thema van deze eerste online meetup gaat over op welke manier je dieper kan in gaan op jouw persoonlijke familiegeschiedenis, en hoe je op zoek kan gaan naar verhalen over jouw (over)(groot)ouder die mogelijks slachtoffer werd van het Nazi-regime tijdens WOII. Tijdens deze meetup zal auteur Linda Ganzini geïnterviewd worden over haar best-seller ‘Lilia’. Een boek over de holocaustgeschiedenis van haar familie tijdens WOII.

Schrijf je nu in!

Deelname aan het evenement is gratis, en kan makkelijk online gevolgd worden via Zoom door op 12 september 2021 om 17u op de onderstaande link te klikken. Het evenement zelf zal doorgaan in het Engels, met de mogelijkheid tot simultaanvertaling in het Frans. Meer informatie kan je vinden op https://neuengamme.international/meetup/.