Lezing “Blenkinsop” door Peter Celis op 15 maart 2024

Ontdek het verhaal van Edward Blenkinsop, de Canadese piloot die tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat in Meensel-Kiezegem. De lezing wordt gegeven door Peter Celis, auteur van het boek: “Blenkinsop: van de Belgische ondergrondse tot Bergen-Belsen”.

Tijdens zijn jeugd beleefde de auteur heel wat mooie vakantiemomenten bij zijn grootouders in Meensel. De vele bezoeken aan de hand van zijn grootvader aan het erekerkhof in Meensel prikkelde zijn nieuwsgierigheid naar de man achter de naam Blenkinsop (grafzerk op het erekerkhof in Meensel). Toen hij later gedurende zestien jaar F16’s ’s vloog vanop Kleine-Brogel resulteerde zijn fascinatie voor deze Canadese piloot in dit boeiende boek. Niet alleen het verhaal in het boek komt aan bod, maar ook de moeizame zoektocht naar alle ontbrekende puzzelstukjes maken deze lezing meer dan de moeite waard. Projectie van illustraties en foto’s laten de luisteraars zeker niet los.

Deze lezing gaat door op vrijdag 15 maart om 20u in de Sint Mattheus kerk van Meensel, Binkomstraat 1, 3391 Meensel-Kiezegem. Toegang gratis.

Schrijf je nu in via het onderstaande formulier.

    Deze lezing kadert in het herdenkingsjaar 2024, waarbij we de 80e verjaring van de razzia’s van 1 en 11 augustus 1944 in de kijker plaatsen. Na de lezing kan u ook een bezoek brengen aan de kunstexpo Buchenwald en Neuengamme.